Traficomin paikallistuntemuskoe

Traficomin paikallistuntemuskoe

Olemme saaneet tietoomme, ettei Traficomin paikallistuntemuskoe poistu vielä. Prosessi on kesken, joten Traficomin paikallistuntemuskokeen poistuminen ei toteudu vielä.

Saamamme tiedotteen mukaan laki liikenteen palveluista III vaihe on hyväksytty eduskunnassa ja siinä yhteydessä on päätetty, että paikallistuntemuskokeesta luovutaan.

Lain oli tarkoitus alun perin tulla voimaan maaliskuun alusta, mutta näin ei tapahtunut.

Prosessi etenee siten, että seuraavaksi eduskunta lähettää eduskunnan vastauksen valtioneuvostolle, kunhan se valmistuu. Eduskunnan vastauksissa on tietojemme mukaan ruuhkaa. Kyseinen lakiesitys kokonaisuutena on iso, joten aikaa voi kulua vielä ennen kuin prosessi etenee.

Sen jälkeen liikenne- ja viestintäministeriön tehtävä on esitellä laki presidentin vahvistettavaksi. Ministeriöllä on tähän 3 kk aikaa siitä, kun ovat saaneet vastauksen. Koska eduskunta ei määrittänyt lain tarkkaa voimaantulopäivää, se jää ministeriön tehtäväksi, eli he lisäävät voimaantulopäivämäärän lakiin, kun esittelevät lain presidentin vahvistettavaksi. Ennen presidentin tekemää vahvistamista laki siis ei voi tulla voimaan ja usein vahvistamisen ja voimaantuloajan väliin jätetään jonkin verran aikaa.

Ministeriö siis arvioi tilanteen ja päättää voimaantuloajankohdasta sitten kun saavat eduskunnan vastauksen. He arvioivat ensin mihin presidentin esittelyyn he ehtivät viedä lain vahvistettavaksi ja paljonko ennen lain voimaantuloa tarvitaan valmistautumisaikaa.

Emme pysty arvioimaan kuinka kauan aikaa prosessiin kuluu. Tilanne on nyt se, että taksinkuljettajan ajoluvan saamiseksi on siis edelleen toistaiseksi suoritettava Traficomin paikallistuntemuskoe. Tiedotamme välittömästi, kun saamme tiedon tarkemmasta aikataulusta Traficomin paikallistuntemuskokeen poistumiseen liittyen.

Lisäksi saimme tiedon, että 1.3.2019 alkaen viranomaiskokeita ei voi enää suorittaa muualla kuin Ajovarman toimipisteessä, ja ainakin näin aluksi ainoastaan Kaivokselassa. Jatkossa taksikurssilaisen tulee itse varata ajat Ajovarmaan teoriakoetta sekä paikallistuntemuskoetta varten ja näin ollen myös maksaa koemaksut suoraan Ajovarmaan itse. Taksikurssin alussa taksikurssilaiset saavat ohjeistuksen miten toimia.

Jaa tämä artikkeli...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin