Taksialalle ei työntekijöitä?

Taksialalle ei löydy työntekijöitä

Taksi Solutions -henkilövuokrausyrityksellä on tällä hetkellä avoinna liki 200 taksinkuljettajan paikkaa Helsingissä. Työttömien työnhakijoiden määrä Helsingissä on kuitenkin samaan aikaan yli 30 000. Osaltaan heinäkuun taksimarkkinoiden vapautuminen vaikuttaa siten, että taksinkuljettajat kokevat tulevaisuuden epävarmana, vaikka selvää on, että taksialalla eivät työt lopu.

Taksi Solutions -henkilöstövuokrausyhtiö tarjoaa taksiautoilijoille työvoimaa sekä vastaavasti taksinkuljettajille työtä kaikkina vuorokauden aikoina ympäri vuoden. Tällä hetkellä Taksi Solutions on valmis ottamaan palvelukseen heti noin 200 taksinkuljettajaa. Lisäksi tarjolla on mahdollisuus kouluttautua taksinkuljettajan ammattiin sekä saada sen jälkeen vakituinen työpaikka. Taksi Solutions on ollut mukana eri rekrytointimessuilla sekä oppilaitosten rekrytointitilaisuuksissa esittelemässä toimintaansa, mutta ainoastaan muutamia henkilöitä on tätä kautta saatu työllistettyä.

Meillä on tälläkin hetkellä asiakkaina useita eri taksiautoilijoita, jotka hakevat työvoimaa yrityksiinsä. Olemme vastuullinen ja luotettava työnantaja, palkanmaksu kaikkine lisineen on taattu ja työsopimukset tehdään asianmukaisesti. Myös työvaatteet tarjotaan meidän puolesta taksinkuljettajalle. Ihmetyttää, että vaikka kaikki avoimet työpaikkamme on ilmoitettu TE-keskukseen, on sitä kautta tarjottu meille vain yhtä työtöntä työnhakijaa, kertoo Taksi Solutionsin henkilöstöpäällikkö Eriika Kankkunen.

 

Taksinkuljettajan keskiansiot noin 3000 euroa kuukaudessa

Taksinkuljettajana on mahdollista työskennellä päätoimisesti tai osa-aikaisena, esimerkiksi opiskelun ohella. Työajat ovat yleensä joustavasti sovittavissa. Työssä pärjää, jos on asiakaspalveluasenteen omaava, ahkera ja motivoitunut. Oleellista on myös hallita auto ja sen kuljettaminen.

Tilanne on täysin absurdi, kun ajatellaan Helsingissä ilmoitettujen yli 30 000 työttömän määrää. Täysiaikainen kuljettaja tienaa noin 3000 euroa kuukaudessa ja siitä huolimatta työntekijöitä on tarjolla vain muutamia. Vaikka toimiala avautuu heinäkuussa, eivät taksinkuljettajilta työt lopu. Taksi Helsingillä toiminta tulee jatkumaan entistä tehokkaampana ja volyymit tulevat olemaan suuret. Taksinkuljettajalle on tarjolla valtavasti töitä ja sitä kautta kohtuullisen hyvää ansaintaa, sanoo Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen.

 

Lisätietoja:

Jari Kantonen
Toimitusjohtaja
Taksi Helsinki Oy
jari.kantonen@taksihelsinki.fi
Puh. +358 40 543 1438

Eriika Kankkunen
Henkilöstöpäällikkö
Taksi Solutions Oy
eriika.kankkunen@taksisolutions.fi 
Puh. +358 50 311 2900

 

Taksi Helsinki Oy yrityksenä

Taksi Helsinki on pääkaupunkiseudun ja Suomen suurin taksitoimija 1340 taksilla. Asiakaslähtöinen kehitystyö, laadunvalvonta ja uusien palvelutuotteiden kehitys ovat tekijöitä, joilla Taksi Helsinki haluaa varmistaa asiakastyytyväisyyden nyt ja tulevaisuudessa. Taksitilauksen vaivattomuus, luotettavuus ja monipuoliset tilaustavat ovat keskeinen osa Taksi Helsingin asiakaspalvelukonseptia.

 

Taksi Solutions Oy yrityksenä

Taksi Solutions on joulukuussa 2017 perustettu taksialalla toimiva henkilöstövuokrausyhtiö. Yrityksen omistavat Taksi Helsinki ja HR Solutions Finland. Meille tärkeää ovat hyvät työntekijäsuhteet, läheiset asiakassuhteet sekä loistava asiakaspalvelu. Taksi Solutions tarjoaa taksiautoilijoille laadukasta työvoimaa, koulutettuja kuljettajia sekä pitkiin että lyhytaikaisiin työsuhteisiin. Taksinkuljettajille löytyy kauttamme töitä kaikkina vuorokauden aikoina ympäri vuoden.

 

Jaa tämä artikkeli...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin